blåbærpandekager

Blåbærpandekager

Elsker små, tykke blåbærpandekager!!! Og altid med store mængder af friske bær og ahornsirup på toppen!

Opskriften giver ca. 12 små pandekager.

1 dl kærnemælk

1 dl mælk

1 æg

1 knsp. salt

korn af ½ stang vanilje

1 spsk. sukker

3 spsk. smeltet smør

ENDVIDERE

2 dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

lidt olie til stegning

75 g blåbær

TILBEHØR

flere blåbær

ahornsirup

Pisk kærnemælk, æg, salt, vanilje, sukker og smør sammen.

Bland mel og bagepulver og pisk det i æggeblandingen. Steg små pandekager i olie på en varm, pande. Når de har sat sig en smule på den ene side, kan du komme et par blåbær i hver. Steg dem næsten gennemstegt og vend pandekagerne og steg dem færdige på den anden side.

Servér straks pandekagerne med flere blåbær og evt. sirup.

 

TIP: Har du ikke så meget tid om morgenen, kan pandekagerne laves aftenen i forvejen og lunes i ovnen inden servering.

 

Opskrift & foto: Louisa Lorang

6 tanker om "Blåbærpandekager"

  1. Sofie

    Hej Louisa
    I din opskrift på blåbær pandekager skriver du at man skal bruge 1 dl. kærnemælk og en dl. mælk. Men i forklaringen hvordan man skal gøre skriver du kun kærnemælk. Skal begge slags mælk i eller er det enten den ene eller anden. For jeg syntes dejen bliver lidt tynd

    Svar
      1. Sofie

        Ja lidt, nu har jeg lavet dem nogle gange, og den ene gang kom jeg mere mel i, så de ikke flød helt ud på panden. Har du et forslag til hvad jeg skal gøre?

        Svar
        1. Louisa Lorang Forfatter

          Det er super fint at putte lidt mere mel i. Der er stor foreskel på mel, så det er skønt at du tilsætter når den mangler. Jeg kan godt lide stenkværnet mel. Og selvom jeg ofte bruger det samme, så opfører det sig ind imellem forskelligt. 🙂
          Kh L

          Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *