Nemme empanadas med chiliskyr_ChrisTonnesen1190

Empanadas med chiliskyr 

Ja, tak. Empanadas er så smækre- både som aftensmad, men bestemt også i madpakken.

Her er de fyldt med oksekød og aubergine.

Aubergine har den fantastiske evne, at nærmest smelte sammen med kødet. Det betyder flere grøntsager og mindre kød.

Lav gerne rigeligt, de kan holde sig i et par dage, eller fryses.

Mine unger spiser dem som de er, men du kan pakke en chilidip eller andet til at dyppe i, hvis du vil.

OG du kan altså snyde og købe en (god) færdig pizzadej, f.eks. i dit pizzaria, så tager det ikke så lang tid at lave dem.

Følg med i Go morgen Danmark, hvor der er masser af inspiration til madpakken i hele august.

 

PS. hele august får du 25 % på alle bøger i min lille shop ❤️Brug kuponkoden: madpakker

 

Opskriften her giver 9 stk.

 

Dej:

10 g gær

½ tsk. sukker

3 spsk. olie

1 ½ dl lunet vand

200 g hvedemel

75-100 g groft mel

2 tsk. salt

Fyld:

1 løg

2 fed hvidløg

1 lille aubergine

olivenolie

2-300 g hakket oksekød

1 spsk. stødt spidskommen

2 spsk. tomatpuré

2 -3 spsk. vand

15 g mørk chokolade

1 dl rosiner

Dip:

3-4 spsk. skyr

1-2 tsk. chipotle chilisauce (eller anden chilisauce)

1 spsk. ketchup

 

 

Dej:

Rør gær, sukker, olie og vand sammen.

Bland mel og salt sammen.

Rør mel i gærblandingen og ælt dejen glat.

Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter. (eller natten over på køl)

Fyld:

Hak løg og hvidløg og skær auberginen i små tern. Sautér det hele i olivenolie i på en stor, varm pande. Lad det mørne, men ikke tage farve.

Tilsæt kød, brun kødet. Tilsæt spidskommen, tomatpuré og lidt vand. Kog op. Smag til med salt og chokolade og rosiner og lad fyldet køle en smule.

Empanadas:

Rul dejen tyndt ud, ca. 4-5 mm. Skær den i 9 firkanter og læg fyld i midten. Fold dejen om, fyldet og pensl empanadas med lidt pisket æg og vand.

Bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og lækre.

Lad dem køle af.

Dip:

Rør skyr med chilisauce og ketchup. Smag til med salt.

Pak empanadas og dip i madpakken, gerne sammen med sprøde grøntsager, og nyd.

TIP: De kan fryses!

 

 

 

blomkaals foccacia

Blomkåls foccacia

Disse nemme foccaccia-pizzaboller er gode i madpakken, eller til at tage med i hånden.

Der er blomkål i dejen, men ingen har til dato opdaget det! Det giver en saftig og selvklart sundere brøddej. Du kan ogå lave dejen med revet gulerod eller squash.

 

Du kan også bage dem uden at toppe dem med tomat og ost, og brugde dem som sandwichboller.

 

Husk: der er 25% rabat på alle mine bøger i shoppen! Brug koden: madpakke

 

Opskriften giver 6-8 styk.

 

Dej:

10 g gær

½ tsk. sukker

3 spsk. olie

1 ½ dl lunet vand

200 g hvedemel

2 tsk. salt

75 g revet blomkål

75-100 g groft mel

2-3 dl mosede tomater

100 g revet cheddar

oregano

 

 

Rør gær, sukker, olie og vand sammen.

Rør hvedemel og salt i. Kom revet blomkål i.

Rør groft mel i dejen. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen skal røres godt og længe, gerne på en maskine i 3-4 minutter. Den skal være flot samlet men stadig ret fugtig.

Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter. (eller natten over på køl)

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 6-8 stykker og form store, flade boller.

Lad dem efterhæve på en plade i 15-20 minutter. Smør dem med mosede tomat og drys med os og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.

Nyd dem lune eller kolde.

Top gerne med masser af frisk oregano.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Grove wraps med hummus & salat _ChrisTonnesen1163

Fladbrød med sød kartoffel hummus

Så handler det igen om madpakker. Husk nu, at du kan følge med i Go morgen Danmark i august – hvor det handler om sund madpakker og ny inspiration.

 

Jeg er vild med hummus. Både klassisk, men også at komme ekstra grønt i.

Rødbede, søde kartofler, grillet peberfrugt virker alt sammen godt! Smagen bliver mildere og konsistensen blødere, og så er det jo en bombe af sundhed.

Brug hummus som pålæg, f.eks. som her i en wrap. Eller brug det som dip, til at dyppe sprøde grøntsager i.

 

Du bør pakke yoghurtdressingen on the side! Den kan også undlades, for en endnu nemmere version.

Opskriften her giver hummus nok til mindst 2 wraps.

 

 

Hummus:

150 g kogte søde kartofler (uden skind)

240 g kogte kikærter (dåse er ok)

½ fed hvidløg

¼ dl koldt vand

2-3 spsk. olivenolie

saft af ½-1 citron

2-3 tsk. knust spidskommen

salt

Yoghurtdressing:

1 dl letmælksyoghurt

½ tsk. knust spidskommen

1 tsk. fint hakket mynte

salt

Fladbrød:

½ agurk

¼ spidskål

evt. lidt plukket mynte og koriander

2 store fladbrød

 

 

Hummus:

Blend søde kartofler og kikærter med hvidløg, vand, olivenolie, citron og spidskommen. Smag til med salt.

Yoghurtdip:

Rør yoghurt med spidskommen og mynte og smag til med salt.

Fladbrød:

Snit agurken i stave og snit kålen fint.

Smør hummus på bløde fladbrød. Top med grønt og rul brødene sammen. Pak dem i madpapir og pak yoghurtdip ved siden af.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Chris Tonnesen

frøkiks

Frøkiks

Super nemme kiks. Brug dem i madpakken, til ost, som snack – anytime!

Lad evt. ungerne lave dem, hvis du altså har unger!

 

Opskriften giver til plader.

 

2 ½ dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

½ dl chia

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

3 ½ dl vand eller grøntsagsboullion

evt. salt

 

Bland det hele sammen og lad ”dejen” trække i 15 minutter.

Smør ”dejen” ud på bagepapir på en bageplade ca. 3-4 mm.

Bag ved 165 grader, varmluft i 30-40 minutter, eller til kiksene føles sprøde.

Afkøl og knæk dem i ønskede størrelser.

Opbevar køligt i op til 1 uge.

 

TIP: bliver de bløde, kan du give dem 5-10 minutter i ovnen.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: TV2

Extra_ChrisTonnesen1261

Kyllinge nuggets med BBQ & snack grønt

Dagens bud på mad til madpakken er liiiidt på den snaskede side. Lav gerne disse til aftensmad og brug et par stykker i madpakken. De er klart ikke så sprøde når de er kolde, men stadig en favorit i mine ungers madpakke.

Følg med i Go morgen Danmark hele august, hvor den står på madpakker!

 

Opskriften her er god som snack til 4 madpakker

 

PS. hele august får du 25 % på alle bøger i min lille shop ❤️Brug kuponkoden: madpakker

 

Nuggets:

2 kyllingebryster

salt

1 dl mel

2 æg

2-3 dl rasp, gerne panko

BBQ-Dip:

½ dl ketchup

1 spsk. flydende honning

½ spsk. eddike, f.eks. hvidvinseddike

1-2 tsk. chipotle eller anden chilisauce

Grønt:

Blandet snackgrønt;

Hjertesalat, blomkål, agurk, gulerod, sukkerærter, radiser

(eller andre favoritter)

 

Nuggets:

Skær kyllingen i mundrette stykker og drys dem med salt.

Vend kyllingen i mel, pisket æg og så rasp og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en stor, varm pande i 2-3 minutter på hver side. Lad dem køle af på en rist.

Dip:

Rør ketchup med honning og smag til med honning og chili.

Grønt:

Skær snack grønt i mundrette stykker.

Pak kyllingenuggets og grønt i madpakken med dip on the side.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Chris Tonnesen