cheviche

Ceviche

Sidste sommer rejste min familie og jeg gennem Texas, for at finde inspiration til min næste bog MIT COWGIRL KØKKEN.

Noget af det jeg elsker aller mest er ceviche! YUM!

Nyd denne opskrift mens vi venter på at Mit Cowgirl Køkken kommer til april.

 

Skønt, friskt og super sundt. Syren fra limen ”tilbereder” fisken, så den er mør og lækker at spise. Frys din fisk inden brug, så du er sikker på at der ikke er parasitter! Fuldstændigt som når du skal lave sushi (eller bestil det gjort fra fiskehandleren).

 

Når du fryser fisk som du vil spise rå, skal fisken være frossen (altså først når den er frossen tæller tiden) ved minus 20 grader i mindst 24 timer. Optø den langsomt, f.eks. i køleskab.

 

 

Forret eller let ret til 2-4

 

2-3 fuldkorns tortillas

lidt olivenolie

salt

CEVICHE

300 g torsk

300 g gode rejer

1 ½ dl limesaft

½ agurk

2 avocado

4 forårsløg

1 grøn chili, gerne jalapeno

salt

 

Klip tortillasen i stykker. Læg dem i et lag på en bageplade på bagepapir og dryp dem med en smule olivenolie og salt. Bag dem ved 180 grader i 6-8 minutter, eller til de er sprøde.

Skær torsk og rejer i mindre stykker. Vend begge dele med lime.

Flæk agurken, skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i små tern.

Snit bladsellerien fint, flæk avocadoerne, kassér stenene og tag kødet ud med en ske. Skær det i tern.

Snit forårsløg og chili fint.

Vend det hele med fisken og smag til med salt.

Servér ceviche med bagte chips.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find mine opskrifter i Alt for Damerne hver uge!

Find inspiration til dig og ungerne på Lorangmini.dk

 

7 tanker om "Ceviche"

  1. Ann

    Hej Louisa
    Glædelig jul – og lige om lidt godt nytår.

    Ovenstående opskrift på Ceviche lyder lækkert. De rejer du bruger – er de fra frost? Og selvfølgelig optøede 🙂 eller?

    Bedste hilsner
    Anne-Mette

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Tak i lige måde! Dem jeg har brugt her er kogte og pillede, men du kan godt spise dem rå! Jeg kan se at tendensen til at sælge bæredygtigt, producerede rejer i større supermarkeder, er opadgående!
      Rigtigt godt nytår!!
      Mange hilsner

      Louisa

      Svar
  2. Bertha Møller

    Hej Louisa
    Kan jeg bruge rå rejer? Har nemlig 1 kg rå grønlandske rejer i fryseren og ikke rigtig ved hvordan man ellers kan bruge dem i råt “tilstand”.
    Venligst,
    BM

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      UNDSKYLD – har misset denne. Ja – det kan du. Eller lige blanchere dem i kogende, saltet, sukker vand, gerne med dild og citron, køle dem og bruge dem. Kh L

      Svar
  3. Mads Overgaard Andersen

    Prøvede selv med Torsk, lemonjuice, oliveoil, salt og peber, forårsløg og chili. …med grand cru Riesling til…Happy food!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *